Inflacioni arrin tjetër rekord historik

Çmimet e mallrave të konsumit janë rritur me 7.4% gjatë muajit qershor, duke vendosur një rekord të ri të inflacionit në vend. Ky është niveli më i lartë i inflacionit në 2 dekadat e fundit. Çmimet më të larta janë shënuar në grupin e transportit, ku për shkak të karburanteve, rritja për këtë sektor ishte 27%.Ushqimet janë shtrenjtuar me 12.6%, ku vetëm vaji është rritur me 30%, buka dhe drithërat me 19% dhe qumështi, djathi dhe vezët me 18.5%. Të gjithë produktet kanë pësuar rritje të çmimeve me përjashtim të argëtimit, i cili pati një rënie vjetore me 0.9%, shenjë që sinjalizon tkurrjen e konsumit.

Çmimet e hoteleve dhe bar-restoranteve u rritën me 5.6%, veshjet dhe këpucët 1.6% qiratë dhe energjia me 2.8% dhe mobiliet e pajisje 3.8 %. Sektori me nivelin më të ulët të inflacionit është shëndetësia dhe komunikimi, ku rritja e çmimeve ka qenë konstante me 0.3% për shëndetin dhe 0.6% për telefoninë e internetin.