India vazhdon të vuajë të nxehtin e pazakontë

Kafshët në një kopsht zoologjik në qytetin Varanasi të shtetit verior të Uttar Pradeshit po vuajnë në vapën përvëluese.

Ndërkohë, qyteti kodrinor i Shimla-s përjetoi një mungesë uji ndërsa banorët ecën disa kilometra nga shtëpitë e tyre për të marrë ujë nga çezmat publike.

India, këtë vit, dëshmoi një verë të hershme dhe të zjarrtë, e cila shkencëtarët besojnë se ka çuar gjithashtu në një rritje të rasteve të dengës, malaries dhe tifos dhe ka rritur rrezikun e goditjes nga nxehtësia dhe dehidratimit.