Historia e 27 vjeçarit që ndryshoi gjatësinë falë kirurgëve në Turqi

Operacionet për ndryshimin e gjatësisë tashmë janë realitet.

Daniel Farbod, 27 vjeç, nga Toronto, Kanada, ka qenë i vetëdijshëm për shtatin e tij  1.70 cm që kur ai ndaloi së zgjaturi në moshën 14 vjeçare, kështu që u nis për procedurën për të shtuar 10 cm, e për tu bërë 1.80 i gjatë. Ai shpenzoi 25,000 paund për operacionin për zgjatjen e gjymtyrëve dhe fundja nuk janë asgjë përpara mendimeve vetëvrasëse që kishte par operacionit.

Inxhinieri civil gjithmonë e lidhte faktorin mashkullor me të qenit i gjatë, kështu që kishte ‘turp’ nga vetja pasi ‘nuk ndihej burrë’.

Pasi u përball me çështjet e shëndetit mendor si rezultat i vetëvlerësimit të tij të ulët, Danieli më pas hasi në operacionin unik në internet, duke kuptuar se ishte ‘i gatshëm të sakrifikonte kohë dhe para për të rikthyer jetën (e tij).’

Në maj 2021, ai bëri procedurën e tij të parë në një klinikë të specializuar në Turqi, e cila përfshinte thyerjen e femurit, zgavrën e kockës dhe vendosjen e një shufre brenda kockës me fiksues të jashtëm  copa çeliku në pjesën e jashtme të këmbëve të tij.

Danielit iu desh t’i kthente fiksuesit me një çelës Allen çdo ditë për më shumë se katër muaj, përpara se t’i nënshtrohej një operacioni të dytë për të hequr fiksuesit pasi kockat e tij të ishin shkrirë me sukses së bashku.

Kur u shërua, ai nuk mundi ‘të thoshte me fjalë se sa i lumtur ishte’ dhe se ‘ndihej shumë më i sigurt’.

Tani, Daniel po ndan rrugëtimin e tij në mediat sociale për të frymëzuar të tjerët që janë të pasigurt për gjatësinë e tyre.

“Jam vërtet krenar për veten që kam kryer operacionin. Kam qenë i pasigurt gjatë gjithë jetës sime për gjatësinë time, kjo ndikoi aq keq në shëndetin tim mendor. Unë mendoj se për njerëzit e tjerë, është e rëndësishme të dinë se sa i vështirë është operacioni dhe rikuperimi ishte gjëja më e vështirë që kam bërë ndonjëherë, por për mua, ajo ndryshoi jetën time dhe më bëri të rritem jo vetëm fjalë për fjalë, por edhe metaforikisht si Një person’’.

 

Gjatë gjithë viteve të adoleshencës, Danieli ishte i fiksuar pas mënyrave për t’u bërë më i gjatë.

“Kam hulumtuar gjithçka, nga çorapet dhe suplementet që pretendonin se rrisin gjatësinë tuaj. Unë kam qenë gjithmonë i pasigurt dhe i shqetësuar për këtë, shkoja te mjekët ortopedë sepse kisha shumë frikë të mos rritesha. Por kur mbusha 14 vjeç, ndalova dhe ishte shumë dëshpëruese.’

Kur u bë e qartë për të se nuk kishte gjasa të rritej më, kjo shkaktoi dëm në shëndetin e tij mendor dhe besimin tek vetja.

Daniel shpjegon: ‘Ishte kaq tragjike për mua, ishte si goditja ime e parë në zemër.

Rikuperimi katër-mujor ishte brutal dhe Daniel thotë se ishte një kohë shumë e vështirë për të, si fizikisht ashtu edhe emocionalisht.

Ai shpjegoi: ‘Lëkura ime po shtrihej, muskujt po më rriteshin, ishte çmenduri.

“Më mori edhe më shumë kohë për t’u rikuperuar, zakonisht thonë se do të duhen tre muaj, por kisha probleme me nervin me këmbën e djathtë dhe duhej ta thyeja përsëri.

Fiksuesit e jashtëm u hoqën më pas në shtator 2021, me 25-vjeçarin e atëhershëm që duhej të përdorte një patërica.

Megjithatë, pavarësisht dhimbjes, Daniel ‘nuk mund t’i besonte’ rezultatet pasi u rikthye në këmbë, duke thënë se operacioni i kishte dhënë atij ‘gjithçka ai donte ‘.

Nëpërmjet ndarjes së udhëtimit të tij në Instagram dhe YouTube në vitet që pasuan, Daniel shpreson të frymëzojë të tjerët që janë të turpëruar për gjatësinë e tyre.