Heartbreak Hotel: Vendi që ndihmon gratë të shërohen nga ndarjet

Për shumicën e njerëzve, ndarja do të thotë të shohësh shumë televizor kot, të hash shumë çokollatë dhe të bësh telefonata të gjata me miqtë tuaj më të ngushtë. Por nëse kohët e fundit ju është thyer zemra, atëherë ky hotel i ri në Norfolk, në Mbretërinë e Bashkuar mund të jetë një alternativë.

Hoteli Heartbreak u hap në fund të vitit 2021 dhe u shërben grave që kërkojnë të shërohen nga një ndarje. Gjatë një qëndrimi tre-ditor, ju do të merrni pjesë në një përzierje pushimi, relaksi dhe joga në një mjedis të bukur. Plus një dozë të shëndetshme të terapisë në grup.

Kjo tërheqje e ‘terapisë transformuese’ drejtohet nga psikologia Alice Haddon dhe trajnerja e jetës Ruth Field. Ai synon të ndihmojë gratë të largohen shpejt nga ish-ët e tyre në një mënyrë të shëndetshme.

Do të merrni disa këshilla se si të shmangni marrëdhëniet toksike edhe në të ardhmen. Si pjesë e seancave në grup, ju dhe deri në shtatë gra të tjera “do të mësoni stilin tuaj të lidhjes, do të rishkruani tregimet e marrëdhënieve që ju kanë mbajtur në kafaz dhe do të mësoni se si të çliroheni prej tyre”, shkruhet në faqen e internetit të hotelit.

Terapia gjithashtu premton t’ju ndihmojë “të dalloni narcisistët dhe t’i shmangni ata përgjithmonë”.

Çdo qëndrim supozohet se është e barabartë me gjashtë muaj terapi, që synon të gjurmojë shpejt rikuperimin tuaj nga thyerja e zemrës dhe trauma.

Gjatë qëndrimit, ju gjithashtu mund të shijoni shëtitjet në disa nga plazhet më të mira me rërë të Norfolk, të shijoni vaktet sezonale dhe të bashkoheni me biseda pranë zjarrit.

Por ka disa gjëra që do t’ju duhet të lini pas nëse zgjidhni këtë tërheqje si një mënyrë për të shëruar nga thyerja e zemrës. Qëndrimi tre-ditor është menduar gjithashtu si një detoksifikim teknologjik, kështu që do t’ju duhet të lini telefonin dhe laptopin për të qenë “plotësisht i pranishëm për veten tuaj”.

Nuk ka as alkool me vetëm mocktails të shërbyer si pjesë e menusë.

Nuk është i lirë, me një kosto prej 2 250 £ (2,664 €) për qëndrimin tre-ditor. Por krijuesit e tij thonë se është një “pazar terapeutik” me të njëjtin çmim si tarifa mesatare për gjashtë muaj terapi.

Kushdo që shpreson të marrë pjesë do të duhet gjithashtu të plotësojë një formular të shkurtër aplikimi në mënyrë që hoteli të mund të kontaktojë për të përcaktuar nëse streha është e përshtatshme për ju.