Harley-Davidson rinis prodhimin e motoçikletave

Harley-Davidson do të rifillojë prodhimin e saj të motoçikletave më 6 qershor pas një ndalese dy javore të paralajmëruar më parë.

Kështu raportoi Wall Street Journal, duke cituar një zëdhënës të kompanisë.

Raporti shton se pezullimi do të kishte zgjatur 19 ditë, më shumë se parashikimi origjinal prej dy javësh gjatë të cilit montimi dhe dërgesat do të ishin mbyllur.

Aksionet e Harley ranë rreth 2.2% në 35.34 dollarë.

Prodhuesi ikonë i motoçikletave muajin e kaluar tha se do të ndalonte montimin dhe dërgimin e motoçikletave përveç modeleve të tij elektrike për shkak të një problemi me pjesët nga një furnizues.

Harley-Davidson është një prodhues amerikan i motoçikletave i themeluar në vitin 1903 në Milwaukee, Wisconsin.

Së bashku me Indianin, ishte një nga dy prodhuesit kryesorë amerikanë të motoçikletave.