Hapet në Britani ‘Hoteli më i thellë në botë’

Një hotel i ri që lejon njerëzit të flenë në fund të një miniere viktoriane, 400 metra nën tokë, është hapur në Mbretërinë e Bashkuar, Britani. I quajtur “hoteli më i thellë në botë”, The Deep Sleep Hotel ndodhet nën malet e Snowdonia, i njohur gjithashtu si Parku Kombëtar Eryri, në Uellsin e Veriut.

Hoteli Deep Sleep përbëhet nga katër kabina private me dy krevate dhe një shpellë romantike me një krevat dopio, e cila mund të jepet me qira një ditë në javë, të shtunën në mbrëmje deri të dielën në mëngjes. Dhomat e tij janë ndërtuar 418 metër vertikale, poshtë maleve të larta të parkut.

Për të rezervuar një akomodim, të ftuarit duhet së pari të ecin nëpër një minierë të braktisur të pllakave viktoriane së bashku me një drejtues udhëtimi. Udhëtimi poshtë minierës përbëhet nga shkallët e lashta të minatorëve dhe ura të vjetra. Gjatë udhëtimit një orësh, një instruktor do të japë shumë informacion historik rreth mjedisit. Vizitorët do të pajisen gjithashtu me një helmetë, dritë, parzmore dhe çizme përpara se të arrijnë tek hoteli.

Një qëndrim një natë për dy persona në një kabinë private kushton 350 paund, ndërsa çmimi për dy në Grotto është 550 paund sipas faqes së internetit të kompanisë.