AlbanianEnglish

Greqia gjen dhjetëra emigrantë ‘të zhveshur dhe të mavijosur’ në kufirin turk

Kombet e Bashkuara thonë se janë thellësisht të shqetësuara pasi qeveria greke njoftoi se 92 emigrantë u gjetën pothuajse të zhveshur dhe të mavijosur pasi u detyruan të kalonin lumin Evros nga Turqia në Greqi.

“Ne dënojmë një trajtim të tillë mizor dhe poshtërues dhe bëjmë thirrje për një hetim të plotë mbi këtë incident”, tha UNHCR në një postim në Twitter.

Agjencia kufitare e BE-së Frontex konfirmoi mbërritjen e grupit në rrethana që ministria greke për mbrojtjen civile i quan ‘çnjerëzore.

Ministri grek për mbrojtjen civile, Takis Theodorikakos, akuzoi Turqinë për “instrumentalizimin e emigracionit të paligjshëm” në të fundit nga një seri akuzash për emigracionin midis fqinjëve.

Theodorikakos tha se shumë nga emigrantët i kishin thënë Frontex se tre automjete të ushtrisë turke i kishin transferuar ata në lumë, i cili vepron si një kufi.

Ankaraja mohoi çdo përgjegjësi dhe Ministri i Brendshëm Ismail Catakli i bëri thirrje Greqisë të ndalojë atë që, në një postim në Twitter, i quajti “manipulime dhe pandershmëri”.

Athina mohon rregullisht akuzat nga OJQ-të dhe mediat se në shumë raste ka kërkuar ilegalisht të shtyjë emigrantët në Turqi, ndonjëherë duke përdorur forcë.

*Tibo News

You don't have permission to register