Gratë me gjoksin më të madh jetojnë në këto shtete

Të dhënat e reja zbulojnë vendet në mbarë botën ku femrat kanë gjoksin më të madh dhe më të vogël. Dhe ja çfarë do të thotë për shëndetin tuaj.

Ndërsa shumë mund të mendojnë se më i madh është më mirë kur bëhet fjalë për madhësinë e gjoksit, një studim i ri thotë se kjo mund të mos jetë kështu.

Sipas informacionit të mbledhur nga World Data për madhësinë mesatare të gjoksit në mbarë botën, busti juaj mund të jetë një tregues i qartë i shëndetit tuaj të përgjithshëm.

Gjinjtë më të mëdhen gjenden në Norvegji, Islandë, Britani dhe SHBA, më të vegjlit në Afrikën Qendrore dhe Azinë Juglindore”, raporton World Data.

“Në përgjithësi, është e habitshme që rritja e madhësisë së gjoksit shpesh ndodh në vendet ku obeziteti është gjithashtu një problem.”

OBSH e përkufizon mbipeshën si një person që ka një BMI që është më i madh ose i barabartë me 25 dhe obez si dikush që ka BMI 30 ose më shumë.

Vendi i vetëm në top 20 që ka një BMI të shëndetshme është Danimarka me 24.6.

Më i madhi nga grupi më i madh janë nga Shtetet e Bashkuara në 29.0.

Kjo shifër ishte vetëm 1.0 pikë larg kalimit nga kategoria mbipeshë në kategorinë të shëndoshë.

Pra, si kontribuon yndyra e trupit në madhësinë e gjoksit tonë?

Gjoksi femëror përbëhet në një masë e madhe nga inde yndyrore dhe gjëndra. Forma e gjinjve gjithashtu varet jo vetëm nga faktorët gjenetikë, por edhe nga përmbajtja e yndyrës dhe përbërja e indit lidhës”, shpjegon World Data. Në përgjithësi, sa më i madh të jeni në masë trupore, aq më të mëdhenj janë dhe gjinjtë.

Sa i përket grave që mbajnë kupa me madhësi më të vogla, ju mund – ose jo – të habiteni kur të mësoni se ato janë shumica nga vendet afrikane dhe aziatike.

Nga njëra anë, shpesh përmendet një shkak gjenetik. Gratë në këto nënkontinente janë përgjithësisht më të vogla dhe më të lehta. Një grua mesatare në Azinë Juglindore është rreth 1.53 m e gjatë dhe peshon më pak se 55 kilogramë. Në Afrikën Qendrore, gratë më pak se 1.60 metra dhe më pak se 60 kilogramë janë gjithashtu më të bukura se mesatarja globale. Vetëm kjo çon në një lidhje me gjoksin atëherë logjikisht më të vogël me të njëjtat përmasa trupore.”

Country, Cup Size, BMI

 1. Norway:             C-D        26.2
 2. Luxembourg:     C            25.7
 3. Iceland:              C            25.6
 4. United States:   C            29.0
 5. UK:                     C            27.1
 6. Venezuela:         B-C        26.9
 7. Colombia:          B-C        26.7
 8. Sweden:             B-C        25.4
 9. Netherlands:     B-C        25.3
 10. Canada:              B-C        26.7
 11. Russia:               B-C        26.7
 12. Poland:               B-C        26.1
 13. Bulgaria:             B-C        25.9
 14. Finland:              B-C        25.7
 15. Denmark            B-C        24.6
 16. Turkey:               B            28.8
 17. New Zealand:    B            28.0
 18. Ireland:               B            27.1
 19. Croatia:              B            26.9
 20. Australia:           B            26.8