Google sjell “doktorin” e zemrës dhe të syve

Google do të përdor telefonat inteligjentë për të monitoruar shëndetin. Kompania tha se do të testojë nëse kapja e tingujve të zemrës dhe imazhet e syrit mund t’i ndihmojë njerëzit të identifikojnë problemet nga shtëpia.

Kompania po hulumton nëse mikrofoni i integruar i telefonit inteligjent mund të zbulojë rrahjet e zemrës.

Leximet e telefonit mund të mundësojnë zbulimin e hershëm të çrregullimeve të zemrës. Corrado tha se ekipi i tij “shoh një të ardhme ku njerëzit mund të kuptojnë më mirë dhe të marrin vendime për gjendjen e tyre shëndetësore nga shtëpia me ndihmën e mjekëve të tyre”.

Google gjithashtu planifikon të testojë nëse softueri i tij i inteligjencës artificiale mund të analizojë ekzaminimet me ultratinguj të marra nga teknikë.

Projektet pasojnë njoftimet e vitit të kaluar në lidhje me matjen e ritmit të zemrës dhe frymëmarrjes duke përdorur kamerat e telefonave inteligjentë – veçori tashmë të disponueshme në pajisje të shumta nëpërmjet aplikacionit Google Fit.

Ndërsa Google ka kërkuar prej kohësh të sjellë ekspertizën e saj teknike në kujdesin shëndetësor, ai ka thënë pak nëse përpjekjet po përfitojnë të ardhura ose përdorim të konsiderueshëm.