Golden Globes i shitet pronarëve të rinj pas vitesh skandale

Dick Clark Productions ka fituar Golden Globes, duke rezultuar në shpërbërjen e Shoqatës së Shtypit të Huaj të Hollivudit jofitimprurës pas vitesh polemikash.

DCP njoftoi të hënën se ajo dhe kompania e menaxhimit të aseteve Eldridge kanë blerë të gjitha asetet, të drejtat dhe pronat e Golden Globes nga HFPA.

HFPA u themelua në vitin 1943 nga një grup gazetarësh të tematikave rozë me bazë në LA. Anëtarët dhe votuesit joanëtarë zgjodhën të nominuarit dhe fituesit e Golden Globe.

DCP, i cili gjithashtu vendos në Billboard Music Awards dhe “Dick Clark’s Rockin’ New Year’s Eve”, tani do të planifikojë, presë dhe prodhojë shfaqjen vjetore të çmimeve Golden Globe.

Transaksioni do të rezultojë në përfundimin e HFPA dhe anëtarësimit të tij.

Të ardhurat nga shitja, plus burimet ekzistuese të HFPA, do të shkojnë në një organizatë jofitimprurëse të sapoformuar, Golden Globe Foundation.

“Ne jemi të ngazëllyer për mbylljen e këtij transaksioni shumë të pritur të miratuar nga anëtarët dhe kalimin nga një organizatë e udhëhequr nga anëtarët në një ndërmarrje tregtare,” tha Helen Hoehn, presidente e HFPA, në një njoftim dërguar The Post.

Në vitin 2022, NBC vendosi të mos transmetonte Golden Globes duke përmendur nevojën për “reformë kuptimplote” dhe më shumë diversitet brenda HFPA-së.

“Ne vazhdojmë të besojmë se HFPA është e përkushtuar ndaj reformave domethënëse. Megjithatë, ndryshimi i kësaj shkalle kërkon kohë dhe punë, dhe ne mendojmë fort se HFPA-së i duhet kohë për ta bërë atë siç duhet”, tha rrjeti në një deklaratë në atë kohë, sipas Hollywood Reporter.

Çmimet e 81-ta vjetore të Golden Globe do të zhvillohen të dielën, më 7 janar 2024.