Gjykata vendos për postimin e vitit 2018 në Twitter nga Elon Musk

Një postim në Twitter i vitit 2018 i postuar nga Elon Musk, ku ai pretendonte se kishte siguruar fondet për të marrë Teslën private, u konsiderua “i rremë dhe mashtrues” gjykata.

Aksionarët kanë akuzuar Teslan për mashtrim mbi humbjet e tyre në bursë pas postimit të 7 gushtit 2018 në Twitter, gjë që shkaktoi luhatje të egër të çmimit të aksionit për disa ditë.

Të premten, paditësit i kërkuan gjyqtarit të ndalonte Musk së thëni publikisht se ai “siguroi” financimin për të marrë Teslën private me 420 dollarë për aksion, siç deklaroi përsëri të enjten.

Në të kaluarën, sipërmarrësi miliarder ka thënë se ai ishte në bisedime në atë kohë me fondin e pasurisë sovrane të Arabisë Saudite dhe se kishte besim se do të arrinte një marrëveshje. Por asnjë marrëveshje nuk u shpall kurrë.

Paditësit akuzuan Musk për përfshirje në “një fushatë publike të profilit të lartë për të paraqitur një narrativë kontradiktore dhe të rreme në lidhje me postimet e tij në Twitter të 7 gushtit 2018” – gjë që mund të ndikojë në juristët e mundshëm të caktuar në gjyqin e caktuar për më vonë këtë vit.

Ai përfundimisht ra dakord për një marrëveshje për të zgjidhur akuzat, e cila kërkonte që avokatët e Teslës të shqyrtonin çdo postim në media sociale me informacion që konsiderohej “material” për aksionarët.

Ai gjithashtu pagoi një gjobë prej 20 milionë dollarësh dhe dha dorëheqjen si kryetar i Tesla-s.