Gjykata ruse ndërpret tubacionin e naftës nga Kaspiku

Një gjykatë ruse ka urdhëruar ndalimin e një tubacioni kyç, Konsorciumi i Gazsjellësit Kaspik, i cili sjell naftë nga Kazakistani në Detin e Zi.

Ai sjell rreth 1% të naftës globale, duke përfshirë produktin për kompanitë kryesore amerikane Chevron dhe Exxon.

Tani një gjykatë ruse e ka urdhëruar atë të pezullojë operacionet për 30 ditë pasi dyshohet për disa parregullsi në lidhje me planet për trajtimin e derdhjeve të naftës.

Çdo ndërprerje e furnizimeve do të nxisë shqetësime globale për çmimet e naftës.

Ky rrjet tubacioni ka qenë në qendër të vëmendjes që nga fillimi i konfliktit në Ukrainë.