AlbanianEnglish

Gjermania alokon €60 miliardë për të luftuar ndryshimet klimaterike

Qeveria gjermane ka planifikuar 60 miliardë euro buxhet për të luftuar ndryshimet klimaterike.

Buxheti, i kaluar unanimisht nga kabineti i Kancelarit Olaf Scholz, bën pjesë në projektin madhor që synon ta zhvendosë ekonominë gjermane drejt së gjelbrës.

Miliarda euro do të përdoren për të mbështetur me kredi federale landet e ndryshme gjermane në projektet e rinovimit të energjisë, transportit publik dhe ndërmarrjeve. Në këtë mënyrë është shtyrë më tej limiti i borxheve vendosur më parë për qeveritë lokale.

Planet e përgjithshme të koalicionit qeverisës së Scholz parashikojnë ndërtimin e sa më shumë pikave të karikimit për makinat elektrike, digjitalizimin e ekonomisë.

Një pjesë e buxhetit prej 60 miliardë eurosh do të sigurohet direkt prej të ashtuquajturave eko-taksa, si taksa ndaj emetimit të karbonit apo ndotjes së mjedisit.

Gjermania u godit në muajin korrik nga përmbytje katastrofike të cilat lanë mbi 100 të vdekur dhe dëme të jashtëzakonshme në landet veriperëndimore. Përmbytjet iu faturuan ndryshimeve klimaterike.

You don't have permission to register