Gjërat që mund të shkatërrojnë një martesë ose lidhje

Në mënyrë që të ruani marrëdhënie të shëndetshme dhe të lumtura romantike, është e rëndësishme të identifikoni problemet e përbashkëta që mund të çojnë në një atmosferë negative apo edhe në një ndarje. Konfliktet e vogla, të përditshme mund të çojnë në grindje martesore, ose ndonjëherë edhe çështje më të thella që ndikojnë në marrëdhënie. Ashtu si dy gjërat më poshtë, sipas Everyday Health, mund të çojnë në fundin e një martese ose lidhjeje afatgjatë.

Ju komunikoni pak ose aspak

Askush nuk do të habitet kur të mësojë se komunikimi i dobët degradon marrëdhëniet . Nëse njëri ose të dy anëtarët e një çifti ndihen të padëgjuar, të nënvlerësuar ose të përjashtuar, është e vështirë, nëse jo e pamundur, të ndërtohen lidhje.

Komunikimi jo i shëndetshëm ka shumë fytyra në martesë. Në disa raste, mund të duket si një paaftësi për të folur me bashkëshortin tuaj për mënyrën se si ndiheni vërtet. Kjo përfundimisht mund të çojë në ndjenja të paqëndrueshme.Komunikimi i gabuar gjithashtu mund të duket sikur nuk e trajtoni njëri-tjetrin në mënyrë të drejtë.

Ndaloni dashurinë fizike nga partneri juaj

Një studim i publikuar në Archives of Sexual Behavior zbuloi se një jetë seksuale e kënaqshme dhe një klimë e ngrohtë ndërpersonale janë të lidhura me kënaqësinë martesore.Në mënyrë të ngjashme, hulumtimi i publikuar në prill 2023 në Scientific Reports zbuloi se prekja e përzemërt lidhet fort me shkallën e dashurisë së raportuar midis partnerëve. Në fund të fundit, seksi dhe intimiteti fizik janë ato që e dallojnë martesën dhe marrëdhëniet romantike nga marrëdhëniet e tjera. Pra, çfarë ndodh në martesë kur dashuria fizike janë jashtë agjendës? Shpesh, zhvillohet një ndjenjë shkëputjeje. Disa studime kanë treguar se kënaqësia më e ulët seksuale lidhet me rritjen e problemeve martesore.