Gjërat që duhet të bëni përpara se të pini kafenë e mëngjesit

Të gjithë ju që shijoni kafen e mëngjesit, duhet të kini parasysh 2 gjëra. Andrew Huberman, profesor i Neurobiologjisë në Universitetin e Stanfordit, rekomandon që të mos pini kafe sapo të ngriheni nga shtrati, por ta shtyni këtë zakon pas një ore e gjysmë deri në dy orë dhe për këtë ka një arsye. Sigurohemi që të ndërmarrim hapat e mëposhtëm në mënyrë që kafeina të mos na ndikojë negativisht.

Hidratim i mirë – Pimë të paktën 1 deri në 2 gota ujë
Uji ndihmon si në rikthimin e lëngjeve që humbasim gjatë gjumit, ashtu edhe që metabolizmi të nisë punën, por jo në mënyrë të papritur.

Prisni të paktën 90 minuta pasi të zgjoheni për të pirë kafenë
Në këtë mënyrë do t’i jepni trupit tuaj kohë për të rregulluar siç duhet hormonet dhe sekretimin e tyre.