Gjërat që avokatët e divorceve nuk i bëjnë kurrë në martesat e tyre

Duke pasur parasysh profesionin e tyre, avokatët e divorcit kanë një këndvështrim unik kur bëhet fjalë për martesën. (Edhe pse nuk është aq cinike sa mund të mendoni.) Ata kanë parë të mirën, të keqen dhe të shëmtuarën e marrëdhënieve dhe kanë mësuar se çfarë të shmangin në martesat e tyre.

Më poshtë, ata tregojnë zakonet e këqija që përpiqen të shmangin në marrëdhënie:

-Ata nuk e kontrollojnë telefonin e partnerit të tyre. Avokatja e divorcit në Nju Jork, Marilyn Chinitz thotë se kurrë nuk do të gërmonte nëpër emailet ose mesazhet e burrit të saj, apo të kontrollontr xhepat e tij.

“Nëse e gjeni veten në një pozicion ku dëshironi ta bëni këtë, kjo tashmë ju tregon se ka një problem në martesë”, tha ajo për HuffPost duke shtuar: “Nëse do të kisha kaq dyshime për të filluar kërkimet, kjo është një çështje e madhe.”

Plus, kontrollimi i telefonit të partnerit tuaj pa leje thjesht krijon (ose përjetëson) një model sjelljeje të fshehtë në marrëdhënie.

“Nëse doni një martesë të qëndrueshme, duhet të keni besim. Partneri juaj gjithashtu duhet ta fitojë të besim. Nëse jo ky është një alarm për marrëdhënien tuaj”

Plus, kur gjërat nxehen, “është shumë e lehtë të shkruash gjëra që nuk do t’ja thoshe dikujt personalisht”.  “Thjesht mos shtyp butonin e dërgimit, një rregull i qartë, por më i vështirë për t’u zbatuar kur je i zemëruar ose i mërzitur.”

Ata nuk thonë gjëra që nuk mund t’i tërheqin prapa.

“Është shumë e vështirë të ‘marrësh vrull’.” Kështu që përpiqu të shmangësh thirrjet dhe mallkimet në martesë.

“Edhe nëse është plotësisht e garantuar, duke e quajtur bashkëshortin tuaj një parazit apo diçka të ngjashme do të rezonojë dhe ata do ta mbajnë mend këtë mbi çdo pjesë tjetër të bisedës suaj”.

“Sapo të dalë fjala nga goja, nuk harrohet kurrë.”

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që çiftet të mësojnë se si ta zgjidhin konfliktin në një mënyrë të shëndetshme.

“Kjo do të thotë të shmangësh ofendimet. Argumentet duhet të vijnë nga një vend i orientuar drejt zgjidhjes.”

Ata nuk e ndalojnë partnerin e tyre të ndjekë hobi dhe miqësitë e tyre.

Avokatja Chinitz tregon se ajo nuk do t’i thoshte burrit të saj se ai nuk mund të bënte diçka ose të shkonte diku që “ngjall interesin e tij”. Ajo nuk e kufizon lirinë e burrit të saj, sepse e di se është e rëndësishme për shëndetin e një partneriteti të ruajë pavarësinë.

“Ju nuk duhet të kërcënoheni nga bashkëshorti juaj që ka miq, udhëton apo ka interesa që ju nuk i ndani,” tha ajo. “Pavarësia e rrit një martesë.”

Për Chinitz, kjo do të thotë të udhëtojë në Evropë për javë të tëra me fëmijët e saj dhe të shkojë në xhiro me biçikletë me miqtë e saj.

“Kur kthehem, unë dhe bashkëshorti im jemi të emocionuar të shohim njëri-tjetrin,” tha ajo.
“Ne i diskutojmë të gjitha – njerëzit që takuam, gjërat që pamë, dhe kjo sjell një dialog në marrëdhënien tonë. Pas 38 vitesh bashkë, ai dialog është shumë i rëndësishëm.”