Gjendet mozaik romak ‘i rrallë’ në Rastan të Sirisë

Një mozaik romak 1600-vjeçar praktikisht i paprekur është zbuluar në Sirinë qendrore.

Mozaiku, me përmasa 20 x 6 m, u gjet nën një ndërtesë në Rastan afër Homsit, e cila u mbajt nga rebelët në luftën civile deri në vitin 2018.

Mozaiku me skena mitike duke përfshirë luftërat e Trojanit dhe Amazonës, thuhet se është më e rralla e këtij lloji.

Shumë nga thesaret arkeologjike të Sirisë janë dëmtuar pas më shumë se një dekade luftë.

Por gjetja e fundit po përshkruhet si zbulimi më i rëndësishëm arkeologjik që nga fillimi i konfliktit në 2011.

 

*Tibo News