Gjendet kokainë në Shtëpinë e Bardhë, çfarë thonë hetuesit?

Një testim pluhuri i gjetur nga Shërbimi Sekret në Shtëpinë e Bardhë të dielën rezultoi se ishte kokainë, këtë konfirmoi një zyrtar i zbatimit të ligjit, ndërsa pyetjet vazhdojnë rreth mënyrës se si droga hyri në ndërtesë.

Zbulimi i substancës shkaktoi një mbyllje të shkurtër të Shtëpisë së Bardhë pasi kokaina u gjet nga oficerët e Shërbimit Sekret në një zonë të përbashkët magazinimi në katin e parë të West Wing, ku ndodhet Zyra Ovale dhe zyrat e disa prej ndihmësve kryesorë të presidentit dhe staf mbeshtetes. Ai u gjet në një çantë me zinxhir pranë një hyrjeje ku vizitorët që bëjnë turne udhëzohen të lënë telefonat e tyre, tha zyrtari.

Sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Karine Jean-Pierre, tha se Presidenti Biden është informuar për incidentin dhe vuri në dukje se zona ku u zbulua kokaina ishte “shumë e frekuentuar” nga vizitorët.

Shërbimi Sekret nuk përjashton asnjë personel, mysafirë apo vizitorë të Shtëpisë së Bardhë. Në këtë pikë, një teori kryesore është se çanta u soll nga një individ në një turne në Shtëpinë e Bardhë në Krahun Perëndimor, sipas zyrtarëve të lartë të zbatimit të ligjit të informuar për këtë çështje.

Punonjësit e Shtëpisë së Bardhë shpesh u ofrojnë vizitorëve turne në krahun perëndimor, shpesh gjatë natës dhe gjatë fundjavës. Të ftuarit duhet të kalojnë përmes sigurisë përpara se të hyjnë në kompleksin e Shtëpisë së Bardhë dhe më pas u kërkohet të lënë telefonat në kuti të vogla.

Shërbimi Sekret po udhëheq një rishikim të plotë se si substanca hyri në krahun perëndimor. Zyrtarët paralajmërojnë se ky do të jetë një hetim sfidues dhe ndërsa ka disa kamera në West Wing, është e paqartë nëse dikush është kapur në ato kamera me qesen me kokainë.

Ndryshe nga disa entitete të tjera federale, Shërbimet Sekrete nuk kanë qen nuhatës të drogës. Nëse një oficer ndeshet me një pluhur ose substancë në mjediset e Shtëpisë së Bardhë ose në zonat përreth, ata kërkojnë në mënyrë rutinore ndihmën e D.C. Fire dhe EMS.

Zbulimi i “sendit të panjohur” shkaktoi një “mbyllje paraprake” të Shtëpisë së Bardhë.

Presidenti Biden nuk ishte në Shtëpinë e Bardhë gjatë fundjavës. Ai, zonja e parë Dr. Jill Biden dhe anëtarët e familjes së tyre u nisën për në Camp David të premten. Ata u kthyen në Shtëpinë e Bardhë të martën për një event me Shoqatën Kombëtare të Arsimit dhe festimet e Katër Korrikut.