Gënjeshtarët “më të mirë” u përkasin këtyre shenjave

Ndërsa të gjithë njerëzit, dhe për rrjedhojë të gjitha shenjat e zodiakut janë të aftë dhe fajtorë kur bëhet fjalë për të pavërteta flagrante, gënjeshtra të bardha, pandershmëri dhe trillime të ndërlikuara ka disa prej tyre që mbajnë vendin e parë.

Në romanin e tij epik, “Historia e pafund”, Michael Ende i cili është akrep, shkruan: “Kur bëhet fjalë për kontrollin e qenieve njerëzore nuk ka instrument më të mirë se gënjeshtra. Sepse, ju e dini, njerëzit jetojnë me besime. Dhe besimet mund të manipulohen. Fuqia për të manipuluar besimet është e vetmja gjë që ka rëndësi.”

Kontrolli i njerëzve? Manipulimi nga një akrep i vërtetë dhe realisht i pamëshirshëm.

Binjakët

Binjakët gënjejnë sepse për ta, e vërteta është një rruzull i ndryshueshëm, i negociueshëm, i mjegullt i mundësive dhe kujtimi i tyre i fakteve dhe ngjarjeve është pjesë e barabartë me një dukuri aktuale dhe halucinacion absolut.

Marrëdhënia e Binjakëve me ndershmërinë është ndezur dhe fikur dhe varet plotësisht nga gjendja shpirtërore në të cilën ata janë dhe axhenda që ata po ndjekin. Donald Trump, Kanye West dhe Hubert-Joseph Henry janë të gjithë Binjakë.

Akrepi

Të njohur si mastermind, Akrepat përdorin gënjeshtrat e të tjerëve dhe përdorin të tyren si një armë shumë të dashur.

Shpesh, mbajtja e tyre, si e së vërtetës ashtu edhe e intimitetit, është simptomë e paaftësisë për t’u besuar të tjerëve dhe/ose vetvetes.

Të dyshimtë kronikë, Akrepat ushqejnë frikën se të gjithë do t’i mposhtin ose i tejkalojnë ata, kështu që ata shpesh gënjejnë në një përpjekje për të dominuar kundërshtarin, armikun, fëmijën, të dashurin madje edhe shëtitësin e qenve.

Kur kapet në një gënjeshtër, një Akrep do ta bëjë akuzuesin e tij të vërë në dyshim strukturën e realitetit të tij në një shkallë të tillë që e vërteta si koncept të vihet në dyshim.

Ata ia dalin sepse u pëlqen fshehtësia dhe lulëzojnë në hije.

Nuk ka asnjë listë të dukshme të gënjeshtarëve të Akrepit, sepse si mjeshtra të lojës, ata rrallë dështojnë ose arrijnë të zbulohen.

Bricjapi

Bricjapët nuk gënjejnë për kënaqësi, gjithçka është biznes.

Ata thonë të pavërteta vetëm për të ecur përpara, për të luajtur lojën dhe për të fituar para.

Ne e shohim këtë modalitet në mashtrimet e disa prej eventeve më të famshme të historisë, duke përfshirë, por pa u kufizuar në Richard “Watergate” Nixon, Robert “Believe It or No” Ripley, Benedikt “traitor” Arnold, Anna “Anastasia cheater” Anderson, Papa. Alexander VI, Kim “agjent i dyfishtë” Philby dhe Victor Lustwig. Ky artist i njëjtë e shiti në mënyrë të dyshimtë Kullën Eifel, dy herë.