G20 kërkon tërheqjen e pakushtëzuar të Rusisë nga territoret e Ukrainës

Udhëheqësit e vendeve të Grupit të Njëzet thanë se “shprehin keqardhjen e tyre në termat më të fortë” për sulmin e Rusisë ndaj Ukrainës, duket se janë të ndarë.

Deklarata, e cila u miratua, thekson se shumica e anëtarëve dënojnë fuqishëm luftën në Ukrainë dhe bëjnë thirrje për “tërheqje të plotë dhe të pakushtëzuar” të Rusisë.

G20 arriti në përfundimin se “përdorimi ose kërcënimi i përdorimit të armëve bërthamore është i papranueshëm.

Zgjidhja paqësore e konflikteve, përpjekjet për menaxhimin e krizave dhe diplomacia dhe dialogu janë jetike. Në kohën e sotme nuk duhet të ketë luftë”.