Fund tragjik si Titanic. Gjenden pjesët e nëndetëses, por trupat s’mund të nxirren

Nëndetësja Titan që mbante pesë turistë, përfshirë dy miliarderë, pësoi një “shpërthim katastrofik” në udhëtimin e saj për të parë rrënojat e Titanikut.

Mbetjet nga rrënojat e zbuluara në fundin e oqeanit janë “në përputhje me humbjen katastrofike të dhomës së presionit”, në mënyrë efektive do të thotë se nëndetësja u shtyp nën peshën e detit në një moment pasi humbi kontaktin me anijen e saj sipërfaqësore të dielën.

Zyrtarët e Rojës Bregdetare të SHBA thanë se pesë pjesë të mëdha të mbetjeve nga anija OceanGate u gjetën gati 500 metër larg nga mbytja e anijes së vitit 1912 Titanic.

Aktualisht nuk dihet se çfarë mund të ketë shkaktuar shpërthimin ose kur, pasi nëndetësja bëri udhëtimin e saj në fundin e oqeanit 12,500 metra më poshtë.

Roja Bregdetare shtoi se ata “nuk kanë një përgjigje për perspektivat e rikuperimit të trupave”, duke theksuar se fundi i oqeanit është një mjedis tepër i rrezikshëm për kërkimin dhe rikuperimin e mbetjeve.

Pasagjerët e humbur në anije ishin eksploruesi miliarder britanik Hamish Harding, eksperti francez i Titanikut Paul-Henri Nargeolet, CEO i OceanGate Stockton Rush, biznesmeni pakistanez Shahzada Dawood dhe djali i tij 19-vjeçar Sulaiman.

“Ne ofrojmë ngushëllimet tona më të përzemërta për të dashurit e ekuipazhit,” tha të enjten kapiteni i rojes bregdetare Jamie Frederick.