Fshati digjet… Deputeti ukrainas shkon me pushime në Maldive

Autoritetet ukrainase po hetojnë nëse një deputet ka shkelur ligjin kur shkoi me pushime familjare në Maldive.

Zyrtarëve u ndalohet të udhëtojnë jashtë vendit me pushime, ndërsa burrat në moshën e rekrutimit kanë nevojë për leje të posaçme për t’u larguar nga vendi.

Shërbimi i sigurisë hapi një çështje penale për të vlerësuar nëse Yuriy Aristov u dha informacion të rremë autoriteteve. Ai mund të përballet me deri në tre vjet burg nëse dënohet, thonë hetuesit.

Byroja Shtetërore e Hetimit (SBI) dhe Shërbimi i Sigurisë së Ukrainës kanë hapur një çështje penale për të përcaktuar nëse Aristov ka dhënë informacion të rremë gjatë aplikimit për t’u larguar nga vendi.

SBI tha se hetimet fillestare zbuluan se Aristov kishte qenë në ishullin privat të Ithaafushi në Maldive në mes të korrikut me gruan dhe fëmijët e tij, kur ai ishte regjistruar si në pushim mjekësor.

Ai ishte jashtë vendit nga 5 qershori deri më 22 korrik, pasi fillimisht ishte nisur për një udhëtim pune tre-ditor në Poloni. Ai u pa për herë të parë në Maldive nga mediat ukrainase. Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky paralajmëroi nëpunësit publikë në një fjalim të martën se çdo tradhti ndaj interesave të vendit do të shkaktonte “tërbim”.

“Kur shikon dhe ndjen vazhdimisht forcën morale të fituar për Ukrainën nga luftëtarët tanë, njerëzit tanë, të cilët po bëjnë gjithçka është e mundur dhe e pamundur për fitoren dhe ruajtjen e lirisë, çdo tradhti të brendshme, çdo ‘plazh’ pushime apo ndonjë pasurim personal në vend të interesave të Ukrainës shkakton zemërim”, tha ai.

Aristov ka dorëzuar një letër dorëheqjeje e cila do të diskutohet në seancën e ardhshme parlamentare, tha kryetari i parlamentit Ruslan Stefanchuk.

Disa zyrtarë të lartë ukrainas dhanë dorëheqjen në fillim të këtij viti pasi Zelensky nisi më kërkesat e llogarisë, një përpjekje të gjerë kundër korrupsionit.