Franca zhvillon zgjedhjet parlamentare

Franca zhvilloi zgjedhjet parlamentare të dielën, ndërsa presidenti Macron kërkon të sigurojë shumicën e tij.

Më shumë se 6000 kandidatë, nga mosha 18 deri në 92 vjeç, konkurrojnë për 577 vende në Asamblenë Kombëtare në raundin e parë të zgjedhjeve.

Ata që marrin më shumë vota do të kalojnë në raundin e dytë vendimtar më 19 qershor.

Pas rizgjedhjes së Macron në maj, koalicioni i tij po kërkon një shumicë absolute që do t’i mundësonte të zbatonte premtimet e tij të fushatës, të cilat përfshijnë uljen e taksave dhe rritjen e moshës së pensionit nga 62 në 65 vjeç.