Franca mund Portugalinë në penallti dhe prek gjysmëfinalen

Në një përballje me pak raste shënimi, fituesi doli pas gjuajtjes së penalltive, me francezët që ishin më të saktë duke kaluar në gjysmëfinale. 

Pas 90 minutave, skuadrat iu drejtuan shtesave, e me pas tek penalltitë

Nga penalltitë më të suksesshëm ishin francezët që fituan me rezultat 5-3.