Franca do të prezantojë aplikacionin që mbron fëmijët nga faqet e ndaluara

Duket se bota e  shumëllojshme por edhe e frikshme e internetit e pakufizuar për të miturit në mbarë botën po sjell një shqetësim të madh për prindërit në epokën postmoderne.

Përmbajtja e ndaluar e faqeve që reklamojnë seks, dhunë, bixhoz dhe pamje që tronditin të vegjlit, ka qene me vite “një luftë” që nuk ka rezultuar ende e suksesshme.

Veçanërisht në Francë, gjetja  e një mënyrë për të kufizuar ëebin ka qenë një premtim i politikës që nga epoka e Nicolas Sarkozy.

Por tashmë duket se në vendin europian do të ketë një zhvillim interesant, teksa do të prezantohet së shpejti një aplikacion që do të përcaktojë paraprakisht moshën e përdoruesve.

Një aplikacion që ngjason me sistemet e sigurisë që kërkojnë bankat kur hyn në online banking, që nuk do të identifikojë faqet për të cilat kërkohet identifikimi, por do të bëj thjesht ndërmjetësuesin falë konfirmimit të një kodi.

Në rast suksesi, iniciativa mund të shtrihet edhe në faqe të tjera të njohura si dhe në rrjetet sociale, ku mosha gjithsesi ka kufizime të ndryshme që deri më tani kanë mbetur thjesht teorike.

M.H/TiboNews*