Foto mahnitëse brenda 5 shtëpive madhështore nëpër botë

Jo të gjitha shtëpitë janë thjesht tulla dhe llaç. Disa janë mermer dhe ar, kolona madhështore, mozaikë të zbukuruar dhe dhoma ngrënieje të mbushura me mobilje antike. Nga pronat e shumta me vreshta deri te pallatet mbretërore, shikoni 5 shtëpitë më madhështore në botë.

1. Hearst Castle, Kaliforni, SHBA

Kjo pikë referimi në Kaliforni, e vendosur mbi bregdetin qendror jashtëzakonisht të bukur të shtetit, është manifestimi i realizuar në mënyrë të përsosur i ëndrrës përfundimtare të një njeriu. William Randolph Hearst u frymëzua nga udhëtimi me nënën e tij “Grand Tour” në Evropë.

2. Como House, Australi

Elegant Como House, në Melburn, është një nga shtëpitë më të bukura të Australisë, e ndërtuar në vitin 1847 dhe e banuar nga familja Armytage nga 1864 deri në 1959. Tani në pronësi të ‘National Trust Australia’, ndërtesa shfaq një përzierje të Regjencës Australiane dhe arkitekturës klasike italiane.

3. Biltmore, Karolina e Veriut, SHBA

Biltmore Estate shtrihet në Asheville në Karolinën e Veriut dhe është shtëpia më e madhe në pronësi private në SHBA 16,258 m². Me fjalë të tjera, është një pallat mjaft madhështor. Rezidenca u ndërtua për familjen jashtëzakonisht të pasur Vanderbilt midis 1889 dhe 1895.

4. Pallati i Versajës, Francë

Është e vështirë të imagjinohet një rezidencë më madhështore se Pallati elegant i Versajës, i njohur gjithashtu si Château de Versailles. Çdo cm është gdhendur në mënyrë të përsosur dhe të lëmuar. Kjo ishte rezidenca kryesore mbretërore e Francës nga viti 1682 deri në Revolucionin Francez në 1789.

5. Kalaja Highclere, Mbretëria e Bashkuar

Downton Abbey është vendosur në një pronë imagjinare në Yorkshire me të njëjtin emër, por sigurisht që ndërtesa e stilit Jacobean Revival ekziston në jetën reale. Kalaja Highclere, e përdorur për xhirimet e jashtme në seritë televizive dhe filmat, është afër qytetit të Newbury, Berkshire.