Ford bëri atë që Tesla nuk do ta arrij kurrë

Vjeshtën e kaluar, Ford filloi të parakalonte rreth një kamioni F-100 plotësisht elektrik të vitit 1978 që mund të përshpejtonte nga 0 në 60 milje për orë në rreth tre sekonda.

Kompania e solli atë te YouTubers, shfaqjet tregtare të automobilave. Dhe të gjithë ramë dakord: ne duam këtë kamion në garazhet tona.

Por për Ford-in, kjo makinë ishte shumë më tepër se një kamion i ri goxha i vjetër – ishte një mënyrë për të treguar motorin e ri elektrik, M-9000-MACHE, ose të njëjtin motor elektrik që është në Mustang Mach tërësisht elektrik të Fordit -E GT.

Një motor model “arkë” është një motor që shitet veçmas nga një automjet.

Ato kanë shërbyer kryesisht si një mënyrë për entuziastët dhe të apasionuarit e makinave për të modifikuar makinat e tyre dhe janë tepër të zakonshme.

Por pothuajse të gjithë këta motorë funksionojnë me një lloj karburanti, kjo është arsyeja pse motori me “arkë” elektronike të Ford-it ia vlen të parakalohet.

Tani, ndërsa ata nuk janë kompania e vetme që shesin një motor me “arkë” elektronike, ata sigurisht janë marka e parë e madhe e automobilave që sjellin një të tillë në treg me çmimin nën 5,000 dollarë.

Një dyqan riparimi automjetesh elektrike i njohur për riparimin e Teslas katarifa më të ulëta se vetë Tesla.

Ndërkohë që shumica e botës përballet me të kuptuarit se çfarë janë ose si punojnë, një kompani si OpenSea ka marrë drejtimin si tregu më i suksesshëm në botë.