Finlanda dhe Suedia më afër NATO-s

Qeveria e Finlandës deklaroi se po i afrohet anëtarësimit në NATO, disa orë përpara se qeveria suedeze të mbështeste të dielën planin për t’u bashkuar me aleancën transatlantike në mes të luftës së Rusisë në Ukrainë.

Ndërkohë nga ana tjetër pritet që zhvillimet do të zemërojnë më tej Moskën, pasi Putin ka paralajmëruar tashmë homologun e tij finlandez se marrëdhëniet do të “ndikohen negativisht”.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s tha se procesi për anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë do të jetë shumë i shpejtë.