Filmat më të dashur të Krishtlindjeve

Kalendari shënon periudhën më të gëzueshme dhe gjithsecili po gjen atë që e bën të plotësuar, një ndër këta aktivitete janë filmat. Lista të tilla janë padyshim me doza subjektiviteti, por ne do veçojmë për ju 4 prej filmave më të mirë të krishtlindjeve që kanë zgjedhur shumë njerëz.

Të sjellësh diçka vërtet të ngrohtë dhe të përzemërt, aq edhe gazmore nga një temë qendrore e konsumizmit të shfrenuar është një gjë e rrallë. Zëvendësimi i programeve televizive të Ditës së Krishtlindjeve të rezervuara më parë vetëm për klasikët është diçka tjetër. Regjisori Bob Clark mbledh një grup talentesh në ekran, të cilët padyshim kanë lindur për të banuar në historinë e çmuar të fëmijërisë.

Në një farë kuptimi, bërja e Krishtlindjeve “të gëzueshme” mund të jetë po aq e lehtë sa t’i përgjigjesh diçkaje që synohet të jetë e sinqertë dhe e gëzueshme me cinizëm dhe errësirë. A ka ndonjë personazh komik të Krishtlindjeve që mishëron një dashuri të vërtetë për Krishtlindje? Fatmirësisht, ne kemi performancën e përkushtuar të Will Ferrell për t’iu përgjigjur kësaj pyetjeje me një po të fuqishme. Asgjë nuk përfaqëson gëzimin e Krishtlindjes më mirë se Will Ferrell me geta të verdha, një park të gjelbër dhe kapelë në formë koni. Ai nxjerr një ton komedie duke iu përgjigjur çdo gjëje me sinqeritet dhe gëzim fëmijënor. Ndoshta filmi klasik i Krishtlindjeve i brezit tonë, shikimi i Buddy Elf të bën të qeshësh, për të parafrazuar nga Grinch, e bën zemrën të rritet tre madhësi më të shumë.

Një film i mbërthyer në kohë, vend dhe temperament, “Miracle on 34th Street” është një nga dy të preferuarit , së bashku me “It’s a Wonderful Life”, në betejën për titullin e “filmit më të madh të Krishtlindjeve ndonjëherë”. Duke i treguar audiencës së tij anën pozitive të kapitalizmit në veprim, filmi na kujton edhe anën e tij negative, duke treguar për kuptimin e vërtetë të Krishtlindjeve dhe duke kapur qytetin e Nju Jorkut në kulmin e kulturës së tij të gjallë konsumiste. Kjo e bën” Miracle on 34th Street” të tingëllojë edhe më e thatë dhe e lodhur nga sa është në të vërtetë, natyrisht, dhe pas më shumë se 70 vjetësh, është ende një nga filmat më të ndjekur të këtij sezoni që industria ka prodhuar ndonjëherë.

The Nightmare Before Christmas renditet si një nga filmat më të shkëlqyer vizualisht të realizuar ndonjëherë. Jack Skellington, mbreti i kungullit i Halloweentown, bëhet i fiksuar pas Krishtlindjeve dhe vendos të rrëmbejë festën. I prezantuar shpesh nën titullin “Nightmare Before Christmas” i Tim Burton, filmi i bën jehonë shumë temave të regjisorit hit, me Jackin që është një nga shumë protagonistët artistikë të Burtonit.