Filmat e bazuar në misteret e jetës reale

Ajo që shohim në ekran, ndodh të jetë e frymëzuar ose bazuar në jetën reale.

Disa nga filmat janë bazuar pikërisht në këtë, në misteret e pazgjidhura të ndodhura në jetën reale.

Më poshtë do të gjeni 3 prej tyre.

 

Ky është një lloj filmi i vërtetë krimi.

Në vend që të fokusohet te vrasjet, filmi i kushton dy orë e gjysmë procesit hetimor.

Kjo e bën atë edhe më zhgënjyese, sepse siç e dimë, Vrasësi i Zodiakut nuk u kap kurrë.

Një nga vrasësit serialë më famëkeq të Amerikës, Zodiac mori të paktën pesë jetë në Kaliforni dhe tallte policinë e median me letra mburrëse.

Ata papritmas ndërprenë komunikimin me median në vitin 1974 pas një letre të fundit, dhe gjurma ishte e ftohtë.

Një ekip që e quan veten Case Breakers pretendoi se e kishte zgjidhur çështjen në tetor të 2021, por ekspertët hodhën menjëherë dyshime mbi pretendimin e tyre.

Çështja në fakt nuk u prish dhe zyrtarisht mbetet e hapur.

 

Vetë emri i Jack the Ripper është sinonim i krimeve të pazgjidhura.

Në vitin 1888, një person i panjohur terrorizoi lagjen e ndotur të Whitechapel në Londër, duke vrarë të paktën pesë prostituta.

Kjo u bë menjëherë historia më e madhe e vërtetë e krimit në epokën e saj falë natyrës së egër të vrasjeve dhe sensacionit mediatik që frymëzoi.

U bë legjendë, por duke mbetur e pazgjidhur.

Filmi e ka marrë emrin e tij nga letra e famshme “Nga Ferri”, e cila ishte një pjesë e korrespondencës e shkruar nga vrasësi.

 

Shkrimtari dhe njëkohësisht regjisori i “Strangers”, Bryan Bertino, u ndikua drejtpërdrejt nga vrasjet e Manson dhe nga libri i vërtetë i krimit “Helter Skelter”.

Megjithatë, shumë kritikë dhe akademikë vërejnë gjithashtu ngjashmëri të forta me një vrasje të katërfishtë që ndodhi në vitin 1981.

Në prill të atij viti, Glenna Sharp, dy nga fëmijët e saj dhe një mik i familjes u vranë në Keddie, Kaliforni. Ngjarja historike ka shumë ngjashmëri me “The Strangers“, duke përfshirë mjedisin e izoluar, depërtimin në një banesë private dhe natyrën e egër të vrasjeve.

Të dyshuarit kryesorë në këtë rast janë Martin Smartt dhe shoku i tij John Boubede, por ata të dy vdiqën pa u akuzuar falë një hetimi tragjik të rrënuar.

 

*Tibo News