FIFA krijon platformën e transmetimit FIFA+

Shërbimi është falas, kryesisht përmban dokumentarë dhe disa lojëra të drejtpërdrejta në fillim, por përfundimisht mund të jetë një mënyrë që FIFA të transmetojë vetë ndeshjet e Kupës së Botës me një kosto.

Ndërsa pozicionohet gjithnjë e më shumë si një rival i kompanive ekzistuese të medias, FIFA+ do të përdoret gjithashtu nga organi qeverisës për të promovuar sponsorët e saj.

“Nuk ka asnjë plan për të ngarkuar një tarifë abonimi për shërbimin, kjo nuk do të thotë se ne mund të mos evoluojmë me kalimin e kohës nëse do të ketë një propozim vlere që na lejon të tarifojmë abonimin”, tha drejtoresha e strategjisë së FIFA-s, Charlotte Burr.

Bllokimi me  hapësira gjeografike i kanalit mund të përdoret për të kufizuar ndeshjet e transmetuara në FIFA+ në territore specifike.

FIFA ishte më pak e qartë nëse platforma do të jetë një mjet i aksesueshëm për të parë kualifikueset e Kupës së Botës që shpesh nuk janë të disponueshme për t’u parë gjerësisht pasi secila konfederatë zotëron ato të drejta.

FIFA tha se ndeshjet e drejtpërdrejta do të ishin nga garat që më parë nuk kishin mbulim, fillimisht me 1,400 lojëra të transmetuara çdo muaj.

Nisja mund të bëjë që FIFA të zhvendosë përmbajtjen nga YouTube që ka përdorur më parë për të transmetuar ndeshje t klasike dhe ngjarje politike sportive.

Kongresi i fundit i FIFA-s në Katar nuk u transmetua në website , ndryshe nga më parë.