Fëmijët ukrainas kthehen në shkollë pavarësisht luftës

Dje ishte dita e parë e klasës së parë për fëmijë në Ukrainë.

Disa muaj më parë shkollat kanë shërbyer si strehë për bombat e ndonjëherë si spitale të improvizuara.

Prindërit thonë se gjithçka që mund të bëjnë është të shpresojnë për më të mirën.

Gati 2,300 shkolla janë bombarduar ose sulmuar që nga fillimi i pushtimit rus.

Pavarësisht se gjendja ka ndryshuar, sirenat e sulmit ajror binin ndërsa zhvillohej mësimi.

Më shumë se 350 fëmijë kanë vdekur dhe me qindra të tjerë të plagosur gjatë asaj që Rusia e quan një “operacion special ushtarak”.

Kjo është sipas të dhënave të OKB, por numri real mund të jetë shumë më i lartë.

 

*TiboNews