FBI nis hetimet për kërcënimet ndaj gjyqtarëve të Kolorados

FBI po punon me zyrtarët e zbatimit të ligjit në Kolorado pas kërcënimeve ndaj gjyqtarëve të Gjykatës së Lartë të shtetit, të cilët vendosën javën e kaluar për të hequr Donald Trump nga votimi presidencial i shtetit 2024.“FBI është në dijeni të situatës dhe punon me forcat lokale të zbatimit të ligjit”, tha Vikki Migoya në një deklaratë të dhënë për CNN të hënën.“Ne do të ndjekim me vrull hetimet për çdo kërcënim apo përdorim dhune të kryer nga dikush që përdor pikëpamjet ekstremiste për të justifikuar veprimet e tyre pavarësisht nga motivimi.”Një zëdhënës i Degës Gjyqësore të Kolorados nuk komentoi mbi raportet e kërcënimeve ndaj drejtësisë.

Trooper Gary Cutler, një zëdhënës i Patrullës Shtetërore të Kolorados, tha se çdo kërcënim kundër gjyqtarëve do të trajtohej nga autoritetet lokale.Departamenti i Policisë së Denverit tha se zbatimi i ligjit iu përgjigj rezidencës së drejtësisë të enjten në mbrëmje në atë që duket të jetë një raport mashtrimi.“Gjithçka u kontrollua qartë dhe ne po vazhdojmë të hetojmë këtë raport. Për shkak të konsideratave të sigurisë dhe privatësisë, dhe hetimit në vazhdim, ne nuk jemi në gjendje të japim ndonjë informacion shtesë në këtë moment”, tha DPD në një deklaratë.