Fatura e dritave mund të ndryshojë

A do të rikthehen fashat për pagesën e energjisë elektrike nga familjarët?

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë thotë se është drejt përfundimit një studim, me indikatorë që sugjerojnë se familjarët që harxhojnë më shumë se 700 kë/h energji elektrike, do paguajnë faturën me çmim tregu.

Aktualisht çmimi i energjisë për familjarët e bizneset e vogla kompensohet nga shteti dhe paguhet në masën 9.5 lekë.

Ndërsa në tregun e lirë, çmimi shkon thuajse trefish, deri në 33 lekë.

*Tibo News