AlbanianEnglish

Familjet shqiptare harxhojnë rreth 40% të të ardhurave për ushqime

Shqipëria dhe Europa po përballen me rritje të vazhdueshme të çmimeve në tregje. Në vendin tonë inflacioni arriti në 7.4% në qershor, ndërsa në Bashkimin Europian, 8.7%. Të dhënat tregojnë se transporti dhe ushqimet vunë në vështirësi familjet shqiptare. Po ashtu, shërbimi në bare e hotele është shitur më shtrenjtë. Por, edhe pse shkalla e shtrenjtimit në BE është më e lartë, kriza është ndjerë më shumë këtu, pasi familjet shqiptare harxhojnë rreth 40% të të ardhurave për ushqime, ndërsa ato europiane 15% të rrogave.

Në qershor qeveria mbylli pagesën e përkohshme të ndihmës për familjet më të ardhura të ulëta, ndërsa nuk ka dhënë ndonjë sinjal për t’i vazhduar këto pagesa apo për të ofruar një paketë të re.

You don't have permission to register