Familja mbretërore e Japonisë bën debutimin në Instagram

Familja mbretërore e Japonisë është tani në Instagram.

19 postimet e para janë foto dhe video të inskenuara zyrtarisht të perandorit Naruhito dhe perandoreshës Masako duke kryer detyra mbretërore në paraqitjet e fundit publike.

Megjithatë, më shumë se 160,000 përdorues kanë ndjekur llogarinë Imperial Household Agency (IHA), e cila u njoftua një javë më parë, por e vendosur në private deri të hënën.

Monarkia japoneze ka origjinë mitologjike që shtrihet prapa më shumë se dy mijëvjeçarë dhe çdo kritikë publike ndaj perandorit mbetet tabu në vend.

Duke iu bashkuar mediave sociale, institucioni shpreson të ngjall interes tek brezat e rinj për atë që bën familja perandorake, konfirmoi për AFP një zëdhënës i IHA.

Llogaria nuk ndjek asnjë përdorues tjetër dhe deri më tani nuk ka hyrë në Instagram Stories.