Facebook mbyll platformën e podkasteve

Facebook po mbyll platformën e tij të podkasteve një vit pasi u publikua.

Krijuesit nuk do të jenë në gjendje të ngarkojnë shfaqje të reja nga kjo javë dhe platforma do të mbyllet krejtësisht më 3 qershor.

Facebook thotë se po “thjeshton” ofertat e tij audio.

Kompania po mbyll gjithashtu qendrat Soundbites dhe Audio të faqes, dhe po integron funksionin e saj të transmetimit të drejtpërdrejtë Live Audio Rooms.

Zëdhënësja e Facebook Adelaide Coronado tha se ndryshimet do të “thjeshtonin” ofertat audio të kompanisë.

“Pas një viti mësimi dhe përsëritjeje mbi përvojat e para audio, ne kemi vendosur të thjeshtojmë grupin tonë të mjeteve audio në Facebook,” tha Coronado.

“Ne po vlerësojmë vazhdimisht veçoritë që ofrojmë, në mënyrë që të mund të përqendrohemi në përvojat më domethënëse”, shtoi ajo.

Nuk është një lajm krejtësisht i papritur.

Në 2020 dhe 2021 tregu audio ishte tepër i ndarë.

Lojtarët e njohur si SiriusXM dhe Amazon po blinin rrjete podcast ndërsa aplikacioni audio live Clubhouse vlerësohej shkurtimisht në 4 miliardë dollarë.

Dhe kështu, Facebook, pronarët e të cilit nuk kanë parë kurrë një trend teknologjik që nuk mund ta kopjojnë .

Tani, pas një viti eksperimentimi, kompania me sa duket ka arritur në një përfundim: nuk ia vlen vërtet, kështu që ndaloni “shiritin”.