Emigrimi, Rama: Do kemi politikë që diploma në mjekësi të mos shihet si biletë

Pagat e ulëta dhe kushtet e punës, kanë qenë dy prej faktorëve që kanë tkurrur numrin e mjekëve dhe infermiervë në vend prej vitesh.

Por kjo situatë po ndikon dhe po largon edhe studentët e mjekësisë drejt Gjermanisë, apo drejt vendeve të tjera të Bashkimit Evropian.

Kreu i qeverisë Edi Rama ka folur për këtë çështje nga ambientët e spitalit të ri për sëmundjet e brendshme në QSUT.

Ai tha se do ketë një politikë për studentët që diplomën, e shohin ë si biletë, për t’u larguar jashtë vendit.

*Tibo News