Emërohet ambasadorja e BE-së në Shqipëri

Christiane Hohmann është emëruar kryetare e Delegacionit të BE-së në Shqipëri, duke zëvendësuar në këtë detyrë Luigi Soreca-n. Ajo është aktualisht ambasadore e Gjermanisë në Estoni dhe më parë ka shërbyer si ambasadore gjermane në Bosnje dhe Hercegovinë. Emërimi është bërë nga Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit për Punë të Jashtme dhe Politikë të Sigurisë Josep Borrell, i cili emëroi 31 kryetarë të Delegacioneve të Bashkimit Evropian.Ata do të emërohen zyrtarisht pas marrjes së marrëveshjeve përkatëse nga vendet e tyre pritëse.

Kush është Christiane Hohmann?

Pas diplomimit, fillimisht ajo u punësua në Ministrinë e Jashtme Federale në Berlin dhe nga viti 1994 deri në 1997 në Ambasadën në Shtetet e Bashkuara. Më pas, ajo punoi përsëri në Zyrën Federale të Jashtme ndërmjet viteve 1997 dhe 2000 dhe si përfaqësuese e përhershme e ambasadorit në Kamerun nga viti 2000 deri në 2003.

Pas një detyre tjetër në Zyrën e Jashtme Federale midis 2003 dhe 2005, ajo punoi si zyrtare shkëmbimi në Komisionin Evropian në Bruksel nga 2005 deri në 2010. Më pas, ajo punoi sërish në Ambasadën në SHBA ndërmjet viteve 2010 dhe 2013 dhe pas kthimit të saj, drejtoi një departament në Ministrinë e Jashtme Federale nga viti 2013 deri në vitin 2016.

Në vitin 2016, Christiane Hohmann zëvendësoi Christian Hellbach si Ambasador i Republikës Federale të Gjermanisë në Bosnjë-Hercegovinë. Në korrik 2019, ajo u transferua në Ambasadën Gjermane në Talin/Estoni.