Elon Musk zgjedh “luftë” publike me Apple

Pronari i Twitter-it, Elon Musk, akuzoi Apple se ka kërcënuar bllokimin e Twitter nga App Store pa dhënë asnjë arsye.

Personi më i pasur në botë gjithashtu shkroi në Twitter:

“Apple ka ndaluar kryesisht reklamat në Twitter. A e urrejnë fjalën e lirë në Amerikë?”

Një veprim i tillë nuk do të ishte i pazakont, pasi Apple ka zbatuar rregullisht rregullat e saj që çuan në heqjen e aplikacioneve me prirje konservatore si Gab dhe Parler nga dyqani i saj i aplikacioneve.
Apple megjithatë nuk iu përgjigj menjëherë kërkesave për koment.

Sipas firmës së matjes së reklamave Pathmatics  Apple ka ulur ndjeshëm reklamat e saj javore në Twitter që kur Musk nënshkroi marrëveshjen për platformën e mediave sociale.
Lista e kompanive që kanë ndërprerë reklamat në Twitter, i cili mbështetet në shitjet e tyre për rreth 90 për qind të të ardhurave të tij, duket se është gjithnjë e një rritje.

Musk, një absolutist i vetë-përshkruar i fjalës së lirë, tha në fillim të këtij muaji se Twitter kishte parë një rënie “masive” të të ardhurave dhe fajësoi grupet aktiviste për presion ndaj reklamuesve.