Elon Musk respekton sondazhin, njofton dorëheqjen si CEO i Twitter

Elon Musk ka konfirmuar zyrtarisht se do të japë dorëheqjen si CEO i Twitter sapo të gjejë një zëvendësues për automjetet elektrike. Pas sondazhit të Elon Musk në Twitter që pyeti përdoruesit nëse ai duhet të largohej nga posti i drejtorit ekzekutiv, ndjekësit duket se kanë folur me mbi 17.5 milionë vota.

Në sondazhin e tij më të fundit në Twitter, Musk angazhon publikun për të ardhmen e tij si “kreu i Twitter “, duke shkuar aq larg me deklarimin se ai “do t’i bindet rezultateve të këtij sondazhi”. Pasi mori 57.5% të votave që tregonin se ai duhet të tërhiqej, ai shkroi në Twitter:

“Siç thuhet, ki kujdes çfarë do, pasi mund ta marrësh”.

Tani që publiku ka folur, Musk ka njoftuar zyrtarisht se do të japë dorëheqjen si CEO. Ai hyn në Twitter për të bërë këtë deklaratë, duke shtuar gjithashtu se ai do të tërhiqet sapo të gjejë “dikë mjaftueshëm “budalla” për të marrë vendin e punës!” Ndërsa ai duket se është i gatshëm të vazhdojë me premtimin e tij, Musk do të vazhdojë të punojë në kompani. Në të njëjtin Tweet, ai njofton se cilat do të ishin planet e tij në Twitter pasi të hiqte dorë nga titulli që mbante deri më tani.

 “Pas kësaj, unë thjesht do të drejtoj ekipet e softuerit dhe serverëve” – tha ai.

Aktualisht është e paqartë se sa kuptimplotë do të ishte dorëheqja nga  ky post pasi ai ende zotëron Twitter. Që prej blerjes së platformës prej 44 miliardë dollarësh, Musk e ka marrë kompaninë private dhe do të mbetet pronar i saj edhe pasi të largohet si drejtues ekzekutiv.