Elon Musk nuk përmbahet në ceremoninë e hapjes së “gigafactory”

Pronari Teslës, Elon Musk nuk e fshehu gëzimin për inaugurimin e fabrikës së tij “gigafactory”, e cila do të prodhojë makina elektrike pranë Berlinit.

“Faleminderit, Gjermani” shkroi Musk në Twitter pas ceremonisë së shiritit të kuq, ku u bashkua me punëtorët duke duartrokitur 30 shoferët e parë që hipën pas timonit të makinave të reja.

Miliarderi amerikan madje hyri në një kërcim të vogël gjatë dorëzimeve, duke ringjallur kujtimet e festimit të një ngjarjeje përuruese në Shangai të vitit 2020.

Hapja e fabrikës mbulon një proces të mundimshëm miratimi dhe ndërtimi dy-vjeçar që pa Tesla-n përballë një sërë pengesash administrative dhe ligjore, duke përfshirë ankesat nga vendasit për ndikimin mjedisor të vendit.

Pasi filloi ndërtimin, Tesla më në fund fitoi miratimin zyrtar nga autoritetet rajonale për të filluar prodhimin në fillim të këtij muaji.

“Gigafabrika” në Gruenheide, në shtetin lindor të Gjermanisë, Brandenburg, është vendi i parë i prodhimit të Teslës në Evropë dhe zyrtarët lokalë shpresojnë se do të ndihmojë rajonin të pozicionohet si një qendër për prodhimin e automjeteve elektrike.

Ardhja e Teslës pritet të rivalizojë fuqishëm industrinë kryesore të makinave të Gjermanisë me rivalët Volkswagen, BMW dhe Mercedes-Benz, teksa ata kalojnë nga motorët tradicionalë te automjetet elektrike më të pastra.