Elizabeth II prehet me Filipin dhe prindërit e saj në Windsor

Mbretëresha Elizabeth II, monarkja më jetëgjatë e Britanisë u varros me burrin e saj Philip dhe prindërit në një ceremoni private në Windsor të Londrës të hënën.

Shërbimi i funeralit në mbrëmje nuk ishte i hapur për mediat dhe Mbreti Charles III, Mbretëresha Consort Camilla, Princi William dhe Kate, Princi Harry dhe Meghan dhe anëtarët e tjerë mbretërorë ishin në gjendje t’i jepnin lamtumirën e fundit monarkes së ndjerë privatisht pasi ishin në qendër të vëmendjes publike për 10 ditë zie kombëtare.

Të afërmit më të afërt të Mbretëreshës Elizabeth ndoqën ritualet solemne të funeralit në Londër në Windsor, duke luajtur në heshtje rolet e tyre në procesione koreografike të përpikta që megjithatë shmagnin vëmendjen nga dhimbja e tyre.

Prania e William dhe Harry, që ecnin krah për krah pas arkivolit të gjyshes së tyre, kujton ditën e 25 viteve më parë kur, si djem, morën pjesë në një procesion të ngjashëm për funeralin e nënës së tyre Dianës, Princeshës së Uellsit.

 

*TiboNews