El Nino/ Parashikimi i Severe Weather Europe, si do të jetë dimri?

Ka një ndryshim të dukshëm në modelet aktuale në krahasim me vitin e kaluar, me tendenca që shfaqen për modelet dinamike të motit në pjesën qendrore dhe lindore në Shtetet e Bashkuara dhe veri të Evropës. Një ngjarje në rritje El Nino do të jetë një faktor kryesor për sezonin e dimrit 2023/2024 në hemisferën veriore.

Duke parë së pari temperaturën, mund të shohim një sinjal interesant të ftohtë mbi pjesën veriore të Evropës. Ekziston gjithashtu një sinjal më i ftohtë në Evropën Perëndimore, ndërsa temperaturat janë mbi normale në lindje në një dimër mesatar. Këtë dimër, mund të ketë më shumë reshje në Skandinavinë veriperëndimore dhe në pjesë të Evropës Qendrore dhe Juglindore.

Evropa perëndimore është zakonisht më e thatë gjatë dimrit. Duket se potenciali më i madh për reshje bore do të jetë mbi dhe rreth rajonit alpin, dhe drejt lartësive më të larta të Evropës Juglindore.