Eksportet e armëve të Gjermanisë arrijnë në 8.35 mld euro

Eksportet e armëve të Gjermanisë arritën në 8.35 miliardë euro në vitin 2022, sipas shifrave zyrtare të publikuara. Ukraina është bërë marrësi më i madh i armëve gjermane këtë vit, konfirmoi qeveria në një përgjigje me shkrim ndaj një pyetjeje parlamentare.

Qeveria miratoi dërgimin e armëve me vlerë 2.24 miliardë euro për Ukrainën, e cila po lufton një luftë të nisur nga Rusia që nga shkurti. Gjermania është aktualisht eksportuesi i pestë më i madh i armëve në botë, pas SHBA-së, Rusisë, Francës dhe Kinës.