Ekspertja e takimeve tregon 5 këshilla për të dalë nga ‘zona Ken’ dhe për të gjetur ‘Barbie-n’ tënd

Me Barbie që shfaqet në ekranet anembanë botës, shumë njerëz shpresojnë të gjejnë dashurinë e tyre të vërtetë dhe një eksperte takimesh ka gjetur 5 mënyra të sigurta për të dalë nga zona e rrezikut.

Mediat sociale kanë qenë të mbushura me mesazhe simpatie për kukullën Ken që e gjeti veten në zonën e miqve shumë të keqtrajtuar ose siç e ka quajtur interneti “Zona e Kenit”.

Për të gjithë fundja, zona e frikshme e miqve është po aq konfuze sa Barbie, edhe në jetën reale. Në një sondazh nga aplikacioni i takimeve Findingtheone.com, 57% e miqve pranuan se vendosën një partner të mundshëm në zonën e miqve.

Ndërsa mijëra britanikë dalin nga kinemaja pasi shikojnë Barbie Ëorld dhe pyesin, “a jam unë në zonën e Kenit?”, ekspertja e takimeve Sylvia Linzalone në Findingtheone.com ka ndarë 5 këshillat e saj kryesore se si të shpëtoni dhe që t’i jepini vetes një hapësirë dashurie.

MOS NXITONI

Nëse janë ditët e para në zonën e miqve, atëherë mos u frikësoni dhe të nxitoni mbi diçka që mund t’ju ndalojë të takoheni. Ka kohë për të lejuar që miqësia të zhvillohet dhe kjo mund të ndodhë në mënyrë të natyrshme.

VESHJA LË MBRESA

Të gjithë e dimë se sa e lehtë është të filloni të vishni bluzë dhe pantallona sportive pasi jeni në zonën e miqve, por nëse doni të ndryshoni dinamikën, është koha të bëni më shumë përpjekje me pamjen. Dhe lërini komplimentet të përhapen…

LUANI TË VËSHTIRËN PËR TË MARRË ATË QË DONI

Po, kjo taktikë e vjetër mund të zbatohet edhe kur tashmë jeni miq me dikë që ju pëlqen. Të tregoni më pak interes dhe t’i lini ata të vijnë tek ju është një mënyrë e sigurt për të dalë shpejt nga zona e miqve dhe për të gjetur se ku qëndroni.

EKSPLORO OPSIONE TË TJERA

Ndërsa jeni në zonën e miqve, nuk ka asnjë arsye për t’u mbyllur nga takimi me njerëz të tjerë. Krijimi i konkurrencës dhe ndoshta edhe disa shenja xhelozie nga personi me të cilin jeni miqësuar është një mënyrë e mirë për t’i lëvizur gjërat.

BËHU I SINQERTË

Nuk keni arsye të gënjeni për gjëra që në dukje të parëndësishme, mund t’ju prishin raportet.