Ekspertët tregojnë pjesët e trupit që nuk i lajmë sa duhet

Jini të sinqertë: a i bëni gjithmonë një pastrim të mirë të gjithë trupit kur bëni dush?

Ju mund të jeni duke dalë me nxitim nga dera dhe duke u përpjekur të freskoheni sa më shpejt që të jetë e mundur, ose ndoshta përqendroheni vetëm në disa zona kyçe kur pastroni trupin në dush.

Sipas Dr. Jen Caudle, anashkalimi i shpeshtë i “dushit për gjithçka” mund të ndikojë në shëndetin tuaj.

Mjekja e familjes me bazë në SHBA ndau dy video të TikTok që detajojnë pjesët e trupit që nuk po i lajmë sa duhet, duke mbledhur mbi 2.5 milionë shikime për këshillat e saj për higjienën.

Në klipin e parë, Dr Jen thekson rëndësinë e pastrimit të barkut dhe pas veshëve, duke këshilluar t’i kujtoni vetes që ta bëni këtë duke fërkuar veshin mirë.

“kërthiza është një vend paksa i panjohur ku lagështia mund të shkaktojë grumbullimin e baktereve. Pas saj, veshët duhet të jenë gjithashtu në listë, pasi gjëndrat dhjamore mbledhin djersën dhe lëshojnë sebum, duke shkaktuar një grumbullim të papastërtive.

Më pas, Dr Jen i quajti thonjtë si qendra të mundshme të mikrobeve, duke thënë: “Shumë papastërti ngecin nën thonjtë tanë. Nuk mendojmë shpesh për të.’

Thonjtë e duarve mund të mbajnë (dhe përhapin) infeksione, krimba dhe baktere që mund të shkaktojnë diarre dhe të vjella, kështu që ia vlen t’i pastroni rregullisht.

Këmbët ishin të radhës që tërhoqën vëmendjen e Dr Jen.”Duhet që ju të lani këmbët. Unë nuk po flas për të lënë sapunin të rrjedhë nga këmbët tuaja në dush, po flas për larjen.”