Edicioni i 74-të i “Emmy Awards 2022”

Edicioni i 74-të i ndarjes së çmimeve “Emmy Awards 2022” arriti dhe si një nga ngjarjet më të rëndësishme në botën e kinematografisë, u festua me më të mirët e botës së televizionit. U kurorëzuan disa fitues. Listën do e gjeni më poshtë.

 

 • Seriali më i mirë në zhanrin dramë

“Succession”

 

 • Seriali më i mirë në zhanrin komedi

“Ted Lasso”

 

 • Seriali më i mirë i kufizuar

“The White Lotus”

 

 • Aktori kryesor më i mirë në një serial dramatik

Lee Jung-jae, “Squid Game”

 

 • Aktorja kryesore më e mirë në një serial dramatik

Zendaya, “Euphoria”

 

 • Aktori më i mirë dytësor në një serial dramatik

Matthew Macfadyen, “Succession”

 

 • Aktorja më e mirë dytësore në një serial dramatik

Julia Garner, “Ozark”

 

 • Aktori më i mirë kryesor në një serial komedi

Jason Sudeikis, “Ted Lasso”

 

 • Aktorja më e mirë kryesore në një serial komedi

Jean Smart, “Hacks”

 

 • Aktori më i mirë dytësor në një serial komedi

Brett Goldstein, “Ted Lasso”

 

 • Aktorja më e mirë dytësore në një serial komedi

Sheryl Lee Ralph, “Abbott Elementary”

 

 • Aktori kryesor më i mirë në një seri të kufizuar ose film televiziv

Michael Keaton, “Dopesick”

 

 • Aktorja kryesore më e mirë në një seri të kufizuar ose film televiziv

Amanda Seyfried, “The Dropout”

 

 • Show më i mirë për shumëllojshmëri

“Last Week Tonight With John Oliver”

 

 • Show me skenarin më të mirë

“Saturday Night Live”