Edhe i sëmurë, Muhammad Ali nuk e kursen humorin

Çdo familje ka veçoritë e veta, ato zakone që ekzistojnë pas dyerve të mbyllura, duke u shndërruar në një dije të përcjellë brez pas brezi. Në shtëpinë e titanit legjendar të boksit Muhamed Ali, një veçori e tillë lidhej me karrierën e tij të famshme në ring. Imagjinoni ikonën e ringut të boksit që pushton qetësinë e dhomës së gjumit; një spektakël i dëshmuar nga bashkëshortja e tij Lonnie Ali, e cila ndau shtratin me të madhin e boksit.

Në përvjetorin e shtatë të vdekjes së tij, nipi i tij Nico Ali Walsh vendosi të  zbulojë një aspekt të çuditshëm por zbulues të jetës së familjes Ali, duke shpërndarë një video interesante. Është një histori që ka të bëjë sa me njeriun jashtë ringut, aq edhe me legjendën brenda saj.

Në pamjet e rralla të shpërndara nga Nico Ali Walsh, Muhammad Ali shihet i ulur në një tavolinë, në dukje i përgjumur ndërsa ishte i angazhuar në bisedë me gruan e tij, Lonnie, dhe Ed Bradley, një gazetar i njohur. Lonnie, duke shpjeguar me qetësi sjelljen e pazakontë, tha se që nga lufta me Frazier, ai ndonjëherë bên reagime të çuditshme.

Me kërkesën e Bradley-t, ajo thotë: “Nuk e di, nuk kam qenë atje, por që nga ndeshja e Frazier-it në Manila, Muhamedi është disi si narkoleptik. Ai thjesht fillon të flejë, por ka këto rikthime, njësoj si makthe. Fytyra e tij reagon dhe ai gjuan njerëzit instiktivisht.

Ajo shtjellon më tej këto episode shqetësuese: “Sa herë që ai fillon të gërhijë shumë, unë duhet të ngrihem nga shtrati sepse e di që do të fillojë.”

Bradley, i intriguar nga rrëfimi, pyet për gërhitjen e Aliut, së cilës Lonnie i përgjigjet: “Jo, kjo ndodh në të vërtetë. Dhe doktori na tha që të mos përpiqemi vërtet ta zgjojmë nëse kjo ndodh, sepse ai mund të përfundojë me një atak në zemër.”

Kjo bisedë magjepsëse na jep një vështrim të shkurtër në kompleksitetin që shoqëroi famën e Aliut dhe forcën që tregoi familja e tij ndaj të gjitha sfidave.

Ashtu si kjo bisedë e jashtëzakonshme arrin kulmin e saj, duke zbuluar betejat pas personazhit publik të legjendës së boksit, Muhamed Ali lehtëson me mjeshtëri atmosferën. Në mes të bisedës së tyre serioze, Aliu zgjohet befas dhe grushton tavolinën, duke habitur Ed Bradley. Është një moment gazmor që shfaq sensin e humorit të Aliut, duke krijuar një kontrast të thellë me zbulimet e thella nga bashkëshortja e tij.