E frikshme në Meksikë, djali 6 vjeçar shkëputet nga zip line dhe bie nga 40 metër lartësi

Një udhëtim familjar në një park argëtimi në Meksikë për pak u shndërrua në një tragjedi pasi një djalë 6-vjeçar ra dhe e çoi atë 40 metra poshtë.

Sipas Julio Cesar Sauceda, ngjarja ndodhi në Parkun Fundidora në Monterrey, Meksikë, më 25 qershor, kur vëllai i tij 6-vjeçar po ngjitej me zinxhir mbi liqenin artificial në seksionin e Ekspeditës Amazoniane të parkut.

Në videon e postuar nga Sauceda, djali shihet duke rrëshqitur përgjatë vijës së zinxhirit me një të rritur përpara se të ndalonin së lëvizuri afër fundit dhe djali më pas u rrëzua papritmas.

Sauceda tha se vëllai i tij për fat të mirë mbijetoi pasi ai ra në një liqen dhe u shpëtua nga disa persona pranë liqenit.

“Nuk pata kohë që fillimisht, falënderoj Zotin që e shpëtoi vëllanë tim nga ky aksident i tmerrshëm i shkaktuar nga ekipi i keq i stafit dhe i zip line”, ka shkruar Sauceda në Facebook duke shtuar: “Shërbim i tmerrshëm, pajisje e tmerrshme dhe mbi të gjitha trajnim i tmerrshëm i stafit”.

Pas incidentit, autoritetet i thanë medias lokale ABC Noticias se djali ra 39 metra në një liqen. Agjencia shtetërore e mbrojtjes civile njoftoi gjithashtu pezullimin e zip-lines.

“Në këtë epokë të re të parkut, ku prioritet është përvoja dhe siguria për mysafirët tanë, ne do të vazhdojmë të zbatojmë të gjitha masat e nevojshme për të garantuar që koncesionarët të përmbushin me rigorozitet kontratat e tyre”, shkruan Fundidora Park në Facebook.